Review Tokina Firin 100mm f/2.8 macro: perfect voor Sony E (APS-C) camera’s als de Sony A6400

Tokina Firin 100mm f/2.8 macro praktijopname van een libelle

introvan 2 – 3 zinnen

plak het eerste plaatje, met een grootte van 1920 px breed (x2), liefst zo klein mogelijk in hoogte, in ” Full Article image” op het tabblad Images and Links. Vul daar als Alt tekst in: Praktijkopname gemaakt met Lens X op lokatie Y
Vul de intro tekst in bij zowel het intro plaatje als het full article image

TESTRESULTATEN LENS X:

VOORDELEN

Nadelen

  • Goede
  • Goede

Subtitel: oneliner voor Lens X

rest van de intro

Bouw en autofocus

5cb82c5854ac0 2

tekst

{insertgrid ID = 288}

5cb84ee7f38c9

Lichtafval, overstraling en vervorming

JPGdistort

tekst

JPGvignet

beeldkwaliteit

 IVO4412 1plaatje met verwijzing naar Smugmug

JPGREZZ

 

Viewfoto3840

>

Conclusie Tokina Firin 100mm f/2.8 @ APS-C (Sony A7R III 35-crop)

Gebruik de Lensvergelijker of kijk in ons overzicht van geteste objectieven om dit objectief te vergelijken met andere objectieven.

WYSIWYG score: Steeds vaker worden bij het ontwerpen van een lens vervorming, kleurscheiding en lichtafval  bewust niet optimaal gecorrigeerd. Daardoor hoeven er minder dure lenselementen of exotische glassoorten toegepast te worden, wat uiteindelijk een aantrekkelijker verkoopprijs oplevert. De lensfabrikant vertrouwt op automatische correctie van deze eigenschappen in de camera of in fotobewerkings software. De “jpg-score” geeft je voor een objectief / testcamera combinatie: “What you see is what you get” als alle beschikbare lenscorrecties in de camera zijn toegepast. 

{loadmodule mod_custom, LensConclusie} {insertgrid ID = 301}

Puur RAW score: Bij duurdere objectieven gaat een fabrikant vaak tot het uiterste om lensfouten al bij het lensontwerp te voorkomen. Kosten nog moeite worden gespaard, wat te herkennen is aan de toepassing van exotische glassoorten en veel lenselementen. De “RAW score” benadert de intrinsieke kwaliteit van de combinatie van objectief en testcamera, waarbij CameraStuffReview probeert om eventuele automatische lenscorrecties van RAW bestanden te omzeilen. Maak jij gebruik van lenscorrectieprofielen in Photoshop of Lightroom voor het converteren van RAW bestanden, dan worden de RAW scores voor vervorming, lichtafval en chromatische aberratie hoger of gelijk aan de corresponderende jpg scores.

{loadmodule mod_custom, LensConclusie} {insertgrid ID = 302}

{insertgrid=344}{insertgrid=345}{insertgrid=346}

Aanbeveling / citaat.

tekst

 {insertgrid ID = 600}

Close Menu