Fujifilm X-T4

  • Bericht auteur:
Fujifilm X-T4

De X-T4 is het eerste model in de X-T reeks met beeldstabilisatie in de camerabody (IBIS). De IBIS-module gebruikt magneten in plaats van veertjes om de sensor te laten bewegen, en is daardoor kleiner, lichter en accurater dan het IBIS-mechanisme in de Fujifilm X-H1. Volgens Fujifilm levert de beeldstabilisatie een winst van 6,5 stops.

Klik op de lens voor specificaties, prijzen en testresultaten.

PREVIEW FUJIFILM X-T4

De camera bevat een BSI CMOS X-Trans-sensor in APS-C formaat met 26 megapixel, en gebruikt net als de X-T3 een hybride autofocussysteem dat 425 fasedetectiepunten op de sensor combineert met contrastdetectie. Hij maakt reeksopnames met 15 (mechanische sluiter) of 20 (elektronische sluiter) beelden per seconde in volledige resolutie, of met 30 fps in een bijsnijdmodus van 1,25x. Filmen kan in de hoge 4K-resolutie met een framerate van 60 fps. In Full HD resolutie is de X-T4 in staat om 240 fps op te nemen. De X-T4 bevat een microfoonaansluiting, maar om een hoofdtelefoon aan te sluiten is een USB-C-adapter vereist. Zoals bij Fujifilm gebruikelijk zijn er filmsimulaties om kleurweergave en contrast te wijzigen. De nieuwe filmsimulatie Eterna Bleach Bypass imiteert een analoog ontwikkelproces waarbij het bleekbad werd overgeslagen, met een lage verzadiging en een hoog contrast als resultaat.

De X-T4 heeft zowel een elektronische zoeker van met 3,69 miljoen beeldpunten als een uitklapbaar aanraakgevoelig lcd-scherm. Beide SD-eheugenkaartsleuven ondersteunen de snelle UHS-II standaard. De capaciteit van de NP-W235 batterij is ongeveer 1.5 keer groter dan deze van de voorganger, en is goed voor zo’n 500 opnames in Normale modus, 600 opnames in Economie modus en tot 1700 opnames wanneer twee extra batterijen worden gebruikt met de optionele batterijgrip VG-XT4. De X-T4 wordt beschikbaar vanaf eind april en heeft een aanbevolen verkoopprijs van €1.799,-

Een volledige test van de Fujifilm X-T4 volgt.

fujifilm.eu

Fujifilm X-T4